Wednesday, July 5, 2017

«Οι βιομηχανίες του μέλλοντος» του Alec Ross | Εκδόσεις Ίκαρος

Ένα βιβλίο απαραίτητο για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος μας τώρα και πώς θα λειτουργεί αύριο, ιδανικό να διαβαστεί από επαγγελματίες σε κάθε τομέα και χώρα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Non-fiction – Οικονομία & Πολιτική
  • ISBN: 978-960-572-172-5
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 510
  • ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 εκ.
  • Μαλακό εξώφυλλο
  • ΤΙΜΗ: 16,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • Διαθέσιμο και σε ebook
**Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου**

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Άλεκ Ρος, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, εξηγεί τι πρόκειται να συμβεί στον κόσμο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Συνδυάζοντας την αφήγηση με την οικονομική ανάλυση, δίνει μια ζωντανή και τεκμηριωμένη άποψη για το πώς οι σαρωτικές παγκόσμιες τάσεις επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε, σημειώνοντας τα εμπόδια που θα αναδυθούν αλλά και το πώς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Ως ανώτερος σύμβουλος καινοτομίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο συγγραφέας συνεργάστηκε με τη Χίλαρι Κλίντον, ταξίδεψε σε σαράντα μία χώρες διερευνώντας τις τελευταίες εξελίξεις σε κάθε ήπειρο, και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τι επιφυλάσσει το μέλλον.
Ο Ρος προβάλλει στο βιβλίο τις καλύτερες ευκαιρίες για εξέλιξη, εξηγώντας τον λόγο που οι χώρες ευημερούν ή φθίνουν οικονομικά. Εξετάζει επίσης τους τομείς που θα διαμορφώσουν το οικονομικό μας μέλλον, μεταξύ των οποίων η ρομποτική, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η εμπορευματοποίηση της γονιδιωματικής (genomics), το επόμενο βήμα για τα μεγάλα δεδομένα (big data), καθώς και τις επικείμενες επιπτώσεις της ψηφιακής τεχνολογίας στο νόμισμα και στις αγορές.

O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
O Άλεκ Ρος (Τσάρλεστον Δυτικής Βιρτζίνια, 1971) θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας παγκοσμίως. Διετέλεσε ανώτερος σύμβουλος καινοτομίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και συνεργάστηκε με τη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της θητείας της. Το 2013 αποχώρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών και εντάχθηκε στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια ως ανώτατο στέλεχος. Το βιβλίο του Οι βιομηχανίες του μέλλοντος ξεχώρισε στη λίστα Best Sellers των New York Times, μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες και απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από τα Tribeca Disruptive Innovation Awards το 2016.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα συναρπαστικό βιβλίο, που περιγράφει με σαφήνεια τα οφέλη και τις προκλήσεις του νέου κύματος παγκόσμιας καινοτομίας.
Arianna Huffington, Ιδρύτρια και πρώην Πρόεδρος του The Huffington Post

Σ’ ένα περιβάλλον που αναπτύσσεται κάθε μέρα και πιο χαοτικά, ο Άλεκ Ρος είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που μπορούν να δουν καθαρά στο χάος.
 Eric Schmidt, Πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google
και συγγραφέας του βιβλίου Η νέα ψηφιακή εποχή

Όποιος θέλει να κατανοήσει τις βασικές δυνάμεις που διαμορφώνουν το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μέλλον, θα ωφεληθεί αφάνταστα από τις ιδέες του Άλεκ Ρος.
Reid Hoffman, Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος του LinkedIn

Ένα ξεκάθαρο και εμπεριστατωμένο βιβλίο, ακόμη και για τα πιο τεχνικά θέματα.
Financial Times

Αν θέλετε να μάθετε πώς να επιβιώσετε και να αναπτυχθείτε στον ταχύτατο κόσμο του σήμερα, πώς να προβλέψετε τις ευκαιρίες του αύριο αλλά και πώς να λύσετε τα μεγάλα μυστήρια, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε.
New York Journal of Books


πηγή: Times News

No comments: